POČINJE HAOS! Samo jedna bolnica u Beogradu primila 250 zaraženih za 2 dana!


Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastaće se u petak sa direktorima nekadašnjih i sadašnjih kovid bolnica kako bi razmotrili nove korake u sklopu borbe sa korona virusom.

Povećanje broja zaraženih u Srbiji poslednjih dana zahteva hitnu reakciju.

Beograd je ponovo postao žarište, pa KBC "Dragiša Mišović" od srede ponovo prima pacijente zaražene koronom. Prethodno je KBC "Bežanijska kosa" pretvorena u kovid bolnicu, ali se kapaciteti brzo pune i očekuje se da će uskoro biti potrebno još kreveta. 

loading...
loading...
U bolnicu na Bežanijskoj kosi je za manje od dva dana primljeno 249 obolelih. Pritom, na Infektivnoj klinici je trenutno oko 60 pacijenata.

Zato će ministar Lončar sa direktorima bolnica razgovarati o otvaranju novi kapaciteta.
loading...
U Republici Srbiji je do 15 časova 25. juna 2020. godine registrovano ukupno 13.372 potvrđena slučaja COVID 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 7.311 osoba od kojih je 137 pozitivno, objavljeno je na sajtu Covid19.rs
loading...
Do 15 časova u Republici Srbiji testirano je ukupno 366.380 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. Trenutno je u Srbiji 954 aktivnih slučajeva korone, dok su na respiratorima 24 pacijenta.
U poslednja 24 časa preminula je jedna osoba od koronavirusa. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 264. U poslednja 24 časa procenat pozitivnih u odnosu na broj testiranih na koronavirus je 1,69 odsto.

Comments

loading...
loading...