HAOS KOD KOVINA: Vlast naselila migrante, meštani blokirali put!


Više od 500 stanovnika opštine Kovin okupilo se danas u Deliblatu, kako bi iskazali nezadovoljstvo odlukom Komesarijata za izbeglice i migracije o naseljavanju migranata sa bliskog istoka i Afrike u Školsko rekreativni centar Čardak u Deliblatskoj peščari.
loading...

Svojim vozilima blokirali su ulaz u Deliblato, kao i ulaz u ŠRC Čardak. Pokrenuta je i online peticija, koju je do sada potpisalo više hiljada građana Srbije.

Kako nezvanično saznajemo, Komesarijat je ovu odluku doneo bez saznanja, bez saglasnosti i bez ikakvih konsultacija sa lokalnom samoupravom u Kovinu, kao i bez obaveštavanja meštana sela Deliblata i stanovnika opštine Kovin.



Zašto migranti? Zašto se ovde ne stacioniraju naši ljudi, kojima je potrebna izolacija zbog virusa Covid-19? Opština Kovin svakako nema smeštajne kapacitete za zaražene koronom, kapacitete koje od nje traži Ministarstvo zdravlja! Pa gde je bolje za one čija je pluća napao virus, nego u vazdušnoj banji kakva je Deliblatska peščara? A to što građane niko ništa nije pitao, niti obavestio, druga je priča, komentarišu okupljeni građani u Deliblatu.
loading...
loading...

Saznajemo i da oko 30 zaposlenih u ŠRC Čardak strahuje za svoju egzistenciju, jer ne mogu da budu raspoređeni na druga radna mesta u JP “Vojvodinašume”, a Komesarijat nema nameru da ih preuzme.

A i da nas preuzmu, neću da dadiljam migrante, makar i otkaz dobio. Svakodnevno čitamo iskustva medicinskih i drugih radnika iz zemalja EU, koji moraju da brinu o njima, a prema kojima se migranti ophode nasilno i sa nipodaštavanjem. Neću, ni po cenu otkaza, kažu zaposleni.

Njima je naređeno da migrantima spremaju hranu i da im održavaju higijenu.

Inače, primopredaja objekata između Komesarijata i JP “Vojvodinašume” desila se 20. marta. Oni koji su sačinjavali ovaj dokument, pokazali su elementarno neznanje i nepoznavanje rođene zemlje. Jer, oni misle da se ŠRC Čardak nalazi u opštini Alibunar, a ne, kako i jeste, u opštini Kovin.
loading...

ŠRC Čardak nalazi se u prvom stepenu zaštite, Specijalnog rezervata prirode Deliblatska peščara. Idealan je za smeštaj zaraženih virusom Covid-19.

Ljudi na blokadama su fotografisani kako bi protiv njih bile podnete krivične prijave zbog okupljanja usred vanrednog stanja.

Comments

  1. Pa Treba da vas bude sramota! Kaznjavaju ljude sto brane svoje?? Ako volis migrante vodi ih kuci ..Imate li malo mozga?Idete protiv svog naroda..? Dali pare Migranti...potrosicete te pare a kad se nakote I siluju vndecu I zene ..vatacete se za glavu ..
    Oni su ko divljaci ...a vi ste numnobolni kad oh branite

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je ta ista vlast koja onako zblanjeno preklinje ljude koji su zarađivali vani da prehrane familije, da se ne vraćaju svojim kućama i ako mno od njih nemaju gdje nakon blokade poslova.

      Delete
  2. Tu stoku treba isterati iz naše zemlje sa sve onima koji su za njih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Са мигрантима, треба истерати и власт државе која насељава мигранте.

      Delete
    2. Vlast Srbije naseljava migrante,,Tako da jedini odgovor je smeniti vlast Srbije i spasiti zemlju od unistenja,,Nema druge,,,

      Delete
  3. Шта се ово ради г Председниче ,шта радите са народом ,шта ће овде мигранти да револтирате наше становнике. Шта радите го Вучићу ,Брнабћка нема везе са животом ,она фигурира само. Г Председниче ко се ово игра >Србијом ,ко се игра становницима Србије ,ко малтретира овај народ јел то ова власт све ради , Ви сједне стране тртчите и борите се због заразе ,сдруге стране ,,ПИШАТЕ,, на овај народ ,ви или ти бескичмењаци који раде у име странке. Играјте се ,проћи ће све ово ,морају рачуни да се плаћају ,ко је крив за силом чување миграната. Има елемената за дугорочну робију ,то ће временом да се покаже ко је крив.

    ReplyDelete
  4. Pa sve se ovo i radi po steanoj diktaturi jer nasa vlada su njihove marionete koje odradjuju posao i ciljeve odredjene svetske grupacije koja ima za cilj da nas pobije a ostatak porobi. Dali vi stvarno mislite da se sve ovo desava slucajno.virus,migranti,iskrcavane vojske americke,blokiranje i zatvarnje gradova i naroda u kuce. Ako mislite da ovo nije sve odradjen i pripremljen pakleni plan za unistenje onda ste strvarno u steasnoj zabludi. Svi ti migranti ce doci momenat kada ce biti upotrebljeni protiv nas i protiv evropske unije i njenih zemalja. Mada za njih me nesto z. Nego je problem sto se mi necemo iscupati 100%

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bravo.ja to tvrdim vec danima...proterati i zatvoriti granice

      Delete
  5. https://www.peticije.online/zajedno_za_ardak

    ReplyDelete
  6. https://www.peticije.online/zajedno_za_ardak?uv=21960843&utm_source=fb_share&fbclid=IwAR3dgx6-L9LaGUexRTAT32oNKFRgZESvaHbjUPckK1wew2hvKhPgnnvu9nc

    ReplyDelete
  7. Sta treba sve ovaj narod da prodje. Konstantno nas gaze sa svih strana a nase vlasti obraza nemaju vec samo svoj interes da isteraju do kraja . E pa nasi politicari se ponasaju kao da vode neko preduzece a ne drzavu... prodaju dele nepravedno sredstva za zivot... a narod kostantno bira sve iz iste bande...

    ReplyDelete
  8. Da, Banat je oduvek bio na margini ovoj državi

    ReplyDelete
  9. https://www.pancevo.city/kovin-si-ti/migranti-nece-biti-smesteni-u-naselje-cardak/?fbclid=IwAR2lqsdaH7g1nJuLdGc_sRP6s5ICEFWUS2obSNNj75zpp0zR1cCk7pCNYl0

    ReplyDelete

Post a Comment

loading...
loading...