HAOS U BEOGRADU: Migranti upali u crkvu i opljačkali vernike!


Dvojica migranta upala su jutros u crkvu Svetog Aleksandra Nevskog na Dorćolu u Beogradu i pokrali ljude koji su prisustvovali liturgiji.

Kako portal Nova.rs saznaje, na meti ovih lopova našla su se dva vernika, a prisutni građani uspeli su da savladaju jednog napadača, dok je drugi uspeo da pobegne.
loading...

Ovu informaciju je za portal potvrdio i otac Vajo Jović, starešina hrama Svetog Aleksandra Nevskog u Beogradu, koji je naveo da je o celom slučaju obaveštena i policija.
loading...
loading...

- Da, tačno je. Dvojica su bila, upali su u crkvu tokom liturgije koja je bila u toku i oteli su dve tašnice, tri mobilna telefona. Oni se se po ulasku u hram rasporedili na dve strane, ljudi su, kada su videli šta se dešava, uspeli da jednog od njih uhvate i oduzeli su mu mobilne telefone i novac koji je ukrao. Drugi je uspeo da pobegne, on je odneo dve tašnice, u jednoj je bilo 3.500 dinara, dok je u drugoj bilo 18.000, odnosno cela penzija jedne žene - rekao je otac Vajo.

Kako je naveo, odmah su pozvali policiju.

- Tog mladića smo predali policiji, dok je drugi uspeo da pobegne. Taj jedan koga smo uhvatili, pokušao je da u jednom trenutku uzme telefon navodno, a ustvari je imao nešto, da li klešta ili nož, ne znam.
loading...
Ali, sreća, pa je uhvaćen na vreme i nije stigao. Ovo je jedna drskost, zar da ljudima ništa nije sveto poput liturgije, strašno - rekao je starešina.

Comments

loading...
loading...