SMEDEREVO: Preminule dve osobe u domu za stare, svi se testiraju na koronu!


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je danas da je u jednom državnom gerontološkom centru u Smederevu zbog, još uvek nepotvrđenih slučajeva oboljevanja od korona virusa, hospitalizovano deset osoba, a da je dvoje preminulo usled pogoršanja stanja.

Govoreći o dva smrtna slučaja u Smederevu, u kome je državni dom za stare, Đorđević ukazuje da je nepotvrđeno od čega su umrli.

U Smederevu su se pojavilo simptomi koji nisu ličili na koronavirus, u međuvremenu još petoro je prebačeno u bolnicu, pratili su ih povraćanje, rekao je ministar.
loading...

Zoran Đorđević, Vanredna sednica Socijalno-ekonomskog saveta (SES),
Govoreći o dva smrtna slučaja u Smederevu, u kome je državni dom za stare, Đorđević ukazuje da je nepotvrđeno od čega su umrli - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Dvoje od deset pacijenata su u bilnici preminuli noćas. Dali smo nalog da se svi testiraju. Tražili smo da bude urađem test na sve - rekao je Đorđević i dodao da se jedna medicinska sestra 6. aprila javila da ima temeraturu, konstatovana je upala pluća.
loading...
loading...

Kaže da je tražio od direktora da se edukuju zaposleni, potpisivali su izjave da nisu bili u kontaksu sa nekim, kao i da mora da se vodi računa o zaštitnoj opremi.

- Stvari se dešavaju, radi se o najranjivijim kategorijama, moramo da ih štitimo od svega - rekao je Đorđević, dodajući da će otići u Smederevo.
loading...

- Ovih prvih pet pacijenata nisu imali simptome vezano za koronu, ali su u bolnci. Sa još pet pacijenata, ukupno deset, dvoje je umrlo i moramo da vidimo zbog čega - rekao je ministar.

Comments

loading...
loading...