"LUDA HRISTA RADI": Prevarila policiju i ušla u crkvu na Vaskrs!


Koliko može biti jaka ljubav prema Hristu najbolje pokazuje čin jedne Smederevke, koja je uprkos policijskom času i zabrani, uspela na Vaskrs da uđe u crkvu i pričesti se.

Sveštenstvo hrama Sv. Luke u Smederevu objavilo je priču koju prenosimo u celosti:

Draga braćo i sestre,

Želimo da podelimo sa vama današnji događaj koji se desio u našoj Crkvi, naše drage sestre u Hristu čije ime ne možemo reći. Jedan od najtajanstvenijih i najnerazumljivijih načina hrišćanskog podvizavanja jeste podvig jurodstva. „Jurodiv“ znači „lud Hrista radi.“ Prvi koji je u hrišćanstvu upotrebio taj izraz bio je sveti Apostol Pavle u svojoj prvoj poslanici Korinćanima.
loading...

U užem smislu reči pod pojmom „jurodivi“ se smatra jedna posebna kategorija podvižnika i ugodnika Božjih, koji su taj epitet zaslužili svojim načinom života, jer su i samim „normalnim“ hrišćanima izgledali „ludi.“

Danas, na Vaskrs, pored policije koja je stražarila na ulaznim vratima od porte, da niko ne uđe u Crkvu, ona je ušla! Ona je danas rizikovala da je policija sankcioniše i udalji je od proslave najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa.
loading...
loading...

Postavlja se pitanje kako je ona uspela da neprimetno dođe do Crkve i uđe u Crkvu? Svojim izgledom zavarala je sve nas. Ko je ona? Možemo vam reći da je ona majstor prerušavanja i transformacije. Ona se danas prerušila u prosjaka. Danas, ko se to još brine za prosijake.
loading...

Ona je ušla u Crkvu, bila je na Vaskršnjoj Liturgiji i pričestila se. Njena neopisiva radost može da se uporedi sa današnjim praznikom. Pored Hrista i naša draga sestra u Hristu je vaskrsla. Našoj dragoj sestri, bratstvo crkve svetog Luke želi svakog dobra od Vaskrslog Gospoda Isusa Hrista.

HRISTOS VASKRSE!

Comments

loading...
loading...