GRAĐANI ŠOKIRANI: RTS čestitao rođendan Hašimu Tačiju!



Javni servis Srbije je, verovali ili ne, na svojoj internet stranici čestitao rođendan najvećem zločincu i srbomrscu Hašimu Tačiju i pritom otcepio Kosovo od Srbije!

Direktoru RTS Draganu Bujoševiću očigledno nije baš dobro ovih dana. Ali ne zbog korone, nego zbog bolesti mozga.

U ovo je skoro nemoguće poverovati, ali istina je! Javni medijski servis Srbije je na svojoj internet stranici obeležio rođendan zločinca i srbomrsca, Hašima Tačija! Prvo, čime je to Tači uopšte zaslužio da mu RTS zabeleži rođendan?! A još više čime je zaslužio da ga predstavljaju kao "kosovskog političara", "premijera i predsednika"?!?! Nigde reči lažna država, nigde teroristička OVK, nigde zločinac!
loading...

Ministarstvo kulture i informisanja u saopštenju za javnost konstatovalo je da je tokom jučerašnjeg dana na zvaničnom sajtu RTS došlo do ozbiljnog uređivačkog propusta "koji je opravdano uznemirio javnost".

Kako su naveli u sopštenju, u rubrici "Vremeplov" objavljena je vest o rođendanu Hašima Tačija, uz podatke koji nisu navedeni na istorijski i politički korektan način, a tiču se terorističke tzv. OVK i pominjanja pojmova "predsednik Kosova", bez prideva "takozvani" ili "lažni".
loading...
loading...

"Ovaj skandalozni tekst u tišini je sklonjen tek posle nekoliko sati, nakon što je izazvao buru negodovanja. Takođe, RTS je reagovala tek nakon intervencije ministra i državnog sekretara i naknadno objavila šturo izvinjenje", kažu iz sektora za informisanje i medije Ministarstva.
loading...

Oni su istakli da očekuju da rukovodstvo RTS obavesti javnost kakve je mere preduzelo protiv lica odgovornih za "ovaj grubi nehat i politički skandal bez presedana".

Comments

  1. Pa oni su vreme dopuštanja šetnje roditelja sa autističnom decom, u vreme policijskog časa, formulisali rečenicom, "možete da prošetate autistično dete"..Da bi posle nekog vremena to preformulisali..molim vas..Kao da je pas u pitanju. SRAMOTA!

    ReplyDelete

Post a Comment

loading...
loading...