SPREMITE SE! U utorak sledi TEMPERATURNI ŠOK!


U utorak u toku jutra i prepodneva u severnim, a sredinom dana, posle podne i uveče i u ostalim predelima očekuje se jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima, a ponegde se pri prodoru hladnog fronta očekuju i pljuskovi sa grmljavinom. 

Jutro i pre podne biće najtopliji deo dana sa temperaurama oko 19°C. Po prodoru hladnog fronta, očekuje se osetniji pad temperature za skoro 20 stepeni, a južni vetar biće u skretanju na jak i olujni severozapadni vetar, ponegde sa udarima i preko 70 km/h.

U brdsko-planinskim predelima kiša će veoma brzo preći u sneg, a u noći između utorka i srede kiša će uz dalji pad temperature i u nižim predelima preći u susnežicu i sneg.
loading...

U sredu u većem delu Srbije susnežica i sneg, uz jak i olujni severozapadni vetar. U južnim i centralnim predelima očekuje se formiranje snežnog pokrivača i u nižim predelima, dok se u brdsko-planinskim predelima očekuje povećanje postojećeg, a očekuju se snežni nanosi i smetovi. Temperature će se vratiti na normalne vrednosti za ovo doba godine. Inače, utorak i srede doneće Srbiji 10 do 30 mm padavina po kvadratnom metru.
loading...
loading...

U brdsko-planinskim predelima očekuje se da padne 10 do 20 cm snega, lokalno i više, a u sredu se formiranje snežnog pokrivača očekuje ponegde i u nižim predelima Srbije.

Pogoršanje i zahlađenje vremena biće posledica premeštanja ciklona prkeo našeg područja, ali i prodora hladnog fronta u sklopu ciklona. Za utorak i sredu preporučuje se ogroman oprez zbog jakog i olujnog vetra, obilnijih padavina, snega i opasnost od poledice, a ogroman oprez biće neophodan zbog očekivanih vremenskih (nep)rilika i u saobraćaju i da se uslovi u saobraćaju prilagode vremenskim prilikama.
loading...

U četvrtak razvedravanje i slabljenje vetra. U jutarnjim časovima mraz. Od petka toplije i to će biti uvod u iznatprosečno toplije vreme od vikenda sa temperaturama i iznad 10°C.

Comments

loading...
loading...