VLADA SRBIJE USVOJILA PLAN: Veliki broj migranata stiže u Srbiju!


Radna grupa Vlade Srbije za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova usvojila je danas Plan reagovanja u slučaju povećanog priliva migranata za 2020. godinu.

Radna grupa Vlade Srbije za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova usvojila je danas Plan reagovanja u slučaju povećanog priliva migranata za 2020. godinukao i Izveštaj o migracionim tokovima za 2019. godinu.

Na sastanku kojim je rukovodio ministar odbrane i šef Radne grupe za migracije Aleksandar Vulin usvojene su i informacije o specijalnoj meri broj 6, kao budućem načinu finansiranja, kao i Izveštaj o MADAD 2 projektu finansiranja svih aktivnosti u vezi sa migracijama od strane međunarodne zajednice.
loading...

Kako je prenelo Ministarstvo odbrane, Vulin je na sastanku ocenio da je Srbija jedna od retkih zemalja u Evropi i uopšte na migrantskoj ruti koja se sve vreme krize trudila da taj problem rešava u okviru državnog sistema i kroz državne institucije.

„Uspeli smo tokom migrantske krize, 2015. i 2016. godine, ali i pre i posle toga, da sve što je bilo potrebno završimo bez većih incidenata i bez bezbednosnih i zdravstvenih izazova po naše građane i lokalnu zajednicu“, naveo je Vulin.
loading...
loading...

Učesnici sastanka ocenili su da Srbija adekvatno odgovara svim izazovima migrantske krize duže od sedam godina, ali i da je neophodna daleko veća saradnja u okviru regiona, kako bi se taj problem strateški i dugoročno rešio.

Ocenjeno je i da je potreban značajniji pristup celokupnog regiona fondovima za rešavanje migrantske krize, i da je neophodno sistemski rešiti sistem finansiranja svih akcija u vezi sa pristupom rešavanja migrantske krize.

Usvojene su i informacije o budućem načinu finansiranja kada je reč o Srbiji, a kao zaključak radne grupe naloženo je i da se započnu aktivnosti na obezbeđivanju plana aktivnosti i mogućnosti trajnog rešenja za rešavanje izazova migrantske krize kada je reč o Srbiji.
loading...

Sastanku su prisustvovali predstavnici republičkog Komesarijata za izbeglice i migracije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva odbrane i Crvenog krsta Srbije.

Comments

loading...
loading...